16/12/2014
Twee Interior Innovation Awards
‘Pillow Space’ en ‘Flower’, twee nieuwe ontwerpen van Robert Bronwasser voor Cascando, zijn bekroond met de prestigieuze Interior Innovation Award 2015. Het is een beloning voor de onderscheidende visie van Cascando op het hedendaagse, open kantoor: mensen beter verbinden, interactie bevorderen en plezier verhogen. 

Integrale interieuroplossingen
Cascando gelooft in de open kantoorruimte. Sterker nog, het is een drijfveer in ons ontwikkelproces. Het resultaat hiervan toonden we onlangs gedurende de Orgatec 2014: integrale interieuroplossingen, die niet alleen schaalbaar zijn, maar tevens zorgen voor een uitnodigende identiteit. Samenwerken en privacy gaan hand in hand.

Compliment
We zijn verheugd dat de jury van de Interior Innovation Awards onze visie (h)erkent en twee awards aan ons heeft toegekend. Bovendien is het een aanmoediging te blijven investeren in het ontwikkelen van interieurproducten. Allemaal met dat ene doel: ‘connect, share, enjoy’. Een mooi motto voor 2015; we wensen u nu eenmaal graag het beste. 

Pillow Space - Interior Innovation Award 2015 - Winner
Een integrale ontwerpbenadering raakt alle inrichtingsvraagstukken. Het leidt tot flexibele inrichtingsoplossingen die individuele privacy waarborgen en groepsprestaties inspireren. Pillow Space maakt het mogelijk.

Pillow Space is een ongekende functionele ruimteverdeler. Het hoogwaardige schuim absorbeert verstorende kantoorgeluiden en verbetert de akoestiek. Dankzij organische vormen, zachte stoffen en wendbare wielen heeft deze ‘room divider’ een natuurlijke aantrekkingskracht. Pillow Space nodigt uit om te worden gebruikt.

De basisversie heeft aan de voor- en achterkant een akoestisch paneel en is aan beide zijden gesloten. Uniek aan het Pillow-ontwerp is, dat u de ruimteverdeler naar wens kunt samenstellen. Zo kunt u Pillow Space aan de buitenzijde voorzien van jashaken, tijdschrifthouders of zelfs een LCD-scherm. De binnenkant is in te richten met een garderobestang, schappen, brochurehouders, lockers of deur. In de lage uitvoering past een geïntegreerde plantenbak. 

Flower - Interior Innovation Award 2015 -  Winner
‘You never get a second chance to make a first impression.’ De garderobe geeft een eerste indruk van uw bedrijf. U wilt een geslaagde entree. Met Flower beschikt u over een vrolijk, uitbundig visitekaartje en geeft u vorm aan elke bloeiende samenwerking. 

Flower is een sierlijke kapstok die mensen uitnodigt jassen, colberts of sjaals op te hangen. De fraai vormgegeven kroon springt direct in het oog. Dankzij vijf grote en vijf kleine jashaken biedt Flower ruimte aan zeker tien jassen. Regen? Flower is ook verkrijgbaar met parapluhouder of als separate parapluhouder. Verkrijgbaar in acht moderne kleuren.

Designer signature - Robert Bronwasser aan het woord
‘Vorm’ is een functie. De toepassing en het gebruik is altijd de basis van een ontwerp, maar vorm geeft karakter aan een product. In mijn ontwerpen versterken vorm en functie elkaar. Zo ontstaat een logisch en herkenbaar product.

Een afscheiding van een ruimte hoeft in mijn ogen niet de vorm van een wand te hebben. Pillow Space is op dit idee gebaseerd. Het resultaat is een akoestisch meubel dat als ruimtelijk object meerdere functies kan vervullen.

Een kapstok heeft naast een gebruiksfunctie voor mij ook heel nadrukkelijk een decoratieve functie. Flower is geïnspireerd door vormen uit de natuur. De bloem is -letterlijk- de kroon. 

Informatie
Neem voor meer informatie contact op met onze Customer Service op +31 26 35 19 603 of via design@cascando.nl.