Partnership circulair inrichten UMC Utrecht en Gispen05/31/2017 15:49


Universitair Medische Centrum Utrecht en Gispen hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarmee beide partijen hun circulaire ambities verwezenlijken.

Gispen is per 1 april 2017 voor de komende tien jaar de leverancier van circulaire inrichting van het UMC Utrecht. Steekwoorden hierbij zijn duurzaamheid, hoogwaardig hergebruik, verlenging van de levensduur van meubilair en het voorkomen van afval. De langdurige samenwerking stelt beide partijen in staat hun circulaire prestaties steeds verder te verbeteren.

Het UMC Utrecht heeft een stap gezet op het gebied van circulair inkopen; Gispen is een van de toonaangevende partijen op het gebied van circulair inrichten – van productontwerp tot en met retourstromen. Na een intensief aanbestedingstraject met de circulaire economie als uitgangspunt, koos het UMC Utrecht voor Gispen als partner en huisleverancier. Daarbij gaat het zowel om standaardmeubilair zoals diverse typen bureaus en bureaustoelen, vergadertafels- en stoelen, kasten en ladeblokken, als speciaal meubilair voor onder meer wachtkamers, spreekkamers en kantines. Gispen en het UMC Utrecht trekken langdurig samen op: het contract heeft een looptijd van vijf jaar en kan daarna nog vijf keer met een jaar worden verlengd.